Έχεις απορίες;
Antismoking Medical Care • Ιατρικό Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος
210 28 15 945 / 210 80 19 283 / 6982 473 624
Πάρνηθος & Χρυσολωρά 2, Μεταμόρφωση / Διονύσου 12, Κηφισιά

επιστροφή στην αρχική – easyquit

Μετά το τελευταίο τσιγάρο

Τα οφέλη στο σώμα, πνεύμα και την εμφάνιση ήδη από τις πρώτες ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο:

1η μέρα:
Η αρτηριακή πίεση, η συχνότητα των σφυγμών και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Η κυκλοφορία του αίματος στα άκρα βελτιώνεται, οι πνεύμονες αποβάλλουν τη βλέννα και όλα τα υπολείμματα των ουσιών που περιέχονται στον καπνό.

2η μέρα:
Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης βελτιώνεται αισθητά με αποτέλεσμα οι πρώην καπνιστές να απολαμβάνουν ξεχασμένες γεύσεις. Η νικοτίνη δεν ανιχνεύεται πια στον οργανισμό.

3η μέρα:
Η αναπνοή βελτιώνεται αισθητά και η ενέργεια του οργανισμού αυξάνεται. Το λαχάνιασμα στο περπάτημα και στις σκάλες μειώνεται.

4η μέρα:
Βελτιώνεται ο ύπνος, η διάθεση και η ψυχολογία του ατόμου – οι αισθήσεις οξύνονται και οι νοητικές λειτουργίες μειώνονται.

1η εβδομάδα:
Μειώνεται η κακοσμία και η ξηρότητα του στόματος, τα δόντια λευκαίνουν και μειώνεται ο κίνδυνος για οξείες παθήσεις των ούλων.

1ος μήνας:
Η αναπνοή απελευθερώνεται και γίνεται βαθύτερη. Βελτιώνεται η όψη της επιδερμίδας και τα μαλιά γίνονται πιο υγειή. Η διάθεση συνεχίζει να βελτιώνεται όπως και η όρεξη για φυσική άσκηση.

3-12 μήνες:
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται συμαντικά σε όλο το σώμα – το βάδισμα γίνεται πλέον με μεγάλη άνεση. Προβλήματα αναπνοής όπως χρόνιος βήχας και δυσπνοια εξαλλείφονται. Η επιδερμίδα συνεχίζει να βελτιώνεται και αν η διακοπή συνοδεύεται από σωστή διατροφή και άσκηση η αλλαγή στον άνθρωπο είναι τεράστια. Επιπλέον μειώνεται στο μισό ο κίνδυνος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

5-12 χρόνια:
Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονος μειώνεται κατά 50%, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα εξισώνεται με αυτόν που διατρέχει ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του.