Έχεις απορίες;
Γράφει ο
Dr. Τσίπηρας Αναστάσιος
2102815945

Λέυκανση

Βασική προϋπόθεση για ένα ελκυστικό χαμόγελο είναι η φωτεινότητα του χρώματος που εκπέμπει.

Όσο καλή υγιεινή και αν γίνεται συχνά οι εξωτερικές επιφάνειες των δοντιών προσλαμβάνουν χρωστικές από τις διατροφικές συνήθειες του καθενός με αποτέλεσμα διάχυτες διχρωμίες ή και εστιασμένοι λεκέδες να σκοτεινιάζουν το χρώμα των δοντιών. Η λύση είναι η επαγγελματική λεύκανση υπό την επίβλεψη του Οδοντίατρου.

Πως γίνεται ;

Σε πρώτη φάση γίνεται προληπτικός επιμελής έλεγχος και ακολουθεί ο κλασσικός καθαρισμός των δοντιών. Αν κάποιο δόντι έχει ευαισθησία ή κάποιο πρόβλημα πρέπει να αποκατασταθεί πριν την διαδικασία της λεύκανσης, αλλιώς η κατάσταση του μπορεί να επιδεινωθεί. Στην συνέχεια τοποθετείται το επιλεγμένο λευκαντικό υλικό που είναι μορφή GEL διάφορων ουσιών σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις ( πχ. υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υπεροξείδιο του καρβαμιδίου ) και αφήνεται στις επιφάνειες των δοντιών για 30’ ή 60’ ανάλογα με το πρωτόκολλο.

Η επιλογή του υλικού, ο χρόνος παραμονής και η συχνότητα των συνεδριών κρίνονται με βάση τον κάθε ασθενή και τις προσδοκίες του. Συνήθως 1-2 συνεδρίες στο Ιατρείο είναι αρκετές, που ακολουθούνται προαιρετικά από κάποιες εφαρμογές ενίσχυσης ή διατήρησης αποτελέσματος από τον ασθενή στο σπίτι.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα λευκαντικά προϊόντα από τα οποία η αγορά έχει κατακλυστεί εφόσον πολλά από αυτά είναι επιβλαβή για τα δόντια και τα ούλα.

Αιτίες αλλοίωσης του λευκού χρώματος και της φωτεινότητας των δοντιών.

 1. Κάπνισμα
 2. Διατροφή
  1. Κρέμες
  2. Τσάι
  3. Κρασί
  4. Έγχρωμα αναψυκτικά
  5. Alcohol
  6. Παντζάρια
  7. Εσπεριδοειδή
  8. Ξύδι
 3. Στοματικά Διαλύματα σε συστηματική χρήση
 4. Συστηματική λήψη χημικών ουσιών όπως αντιβίωση – ναρκωτικά
 5. Παλιές εμφράξεις στην πρόσθια αισθητική ζώνη
 6. Διαβρώσεις και φθορές στις επιφάνειες των δοντιών


Αντενδείξεις

 • Έγκυοι ή μητέρες που θυλάζουν
 • Τα παιδιά
 • Όσοι έχουν κακή στοματική κατάσταση και προβλήματα σε όλα τα δόντια

διαμοιρασμός άρθρου :