Έχεις απορίες;
Γράφει ο
Dr. Τσίπηρας Αναστάσιος
2102815945

Ουλοπλαστική

Ουλοπλαστική είναι η χειρουργική αναδιαμόρφωση των ουλών και του περιγράμματος τους, γύρω από τα δόντια, για θεραπευτικούς ή αισθητικούς σκοπούς. Ο Oδοντίατρος αφαιρεί χειρουργικά ένα τμήμα του ιστού των ούλων και ανανεώνει την πρόσφυση τους πάνω στις επιφάνειες των δοντιών.

Η πλέον συνήθης επέμβαση ουλοπλαστικής στα πλαίσια της αισθητικής οδοντιατρικής είναι η επιμήκυνση μύλης που χρησιμοποιείται για την θεραπεία του ουλικού χαμόγελου (gummysmile). Σε αυτήν την περίπτωση που τα ούλα είναι υπεραναπτυγμένα τα δόντια που καλύπτονται από αυτά φαίνονται μικρότερα. Μετά την επέμβαση υπό τοπική αναισθησία επιμηκύνονται οι επιφάνεις των δοντιών και αυτά «μεγαλώνουν».

Μετά την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να κάνει υπομονή, καθώς τα όρια των ούλων είναι χοντρά – μέχρι να επουλωθούν και να επαναδιαμορφωθούν πάνω στα δόντια. Η διαδικασία αυτή διαρκεί γύρω στις 10 μέρες. Η επέμβαση έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας αλλά πάντα η συνεργασία του ασθενούς και η τήρηση του πρωτόκολλου στοματικής υγιεινής είναι απαραίτητα.

διαμοιρασμός άρθρου :