Έχεις απορίες;
επιστροφή στον βελονισμό

Ηλεκτροθεραπεία – Laser

Η Ηλεκτροθεραπεία ακολουθεί σχεδόν όλα τα Θεραπευτικά πρωτόκολλα του κλασσικού Βελονισμού, ΧΩΡΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ.

Η Θεραπευτική ηλεκτροδιέγερση ασκείται στα σημεία βελονισμού όπου θα εισάγονταν οι βελόνες.

Τα ηλεκτροερεθίσματα αυτά είναι χαμηλής συχνότητας περίπου 10 Hzόσο και η συχνότητα του ανθρώπινου σώματος, εκπορεύονται από ειδικό μηχάνημα (πιστοποίηση CE, FDA) και ασκούνται σε σώμα και αυτί. Αν και η χρήση των βελόνων είναι κατά κανόνα ανώδυνη η ηλεκτροθεραπεία αποτελεί την ιδανική λύση για παιδιά και γενικά σε όσους έχουν δυσανεξία στις βελόνες. Το ρεύμα δίνει συχνά μια ευχάριστη αίσθηση στα σημεία που διεγείρει, επιφέροντας αξιόλογα θεραπευτικά αποτελέσματα. Τα καλύτερα όμως και ταχύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με τον συνδυασμό των μεθόδων. Στο κέντρο μας ενισχύουμε σχεδόν όλες τις συνεδρίες του κλασσικού Βελονισμού με Ηλεκτροθεραπεία και Laserαλλά ο ασθενής έχει πάντα δικαίωμα να επιλέξει την εφαρμογή που του ταιριάζει.

Το Laser, ακόμα λιγότερο επεμβατικό και από το ρεύμα μέσω μια κουκίδας φωτός που προβάλλεται στα κατάλληλα σημεία βελονισμού, προκαλεί τη διέγερση τους και την εξομάλυνση της ροής της ενέργειας μέσα στους μεσημβρινούς. Σε γενικές γραμμές η Laser Θεραπεία όπως και η Ηλεκτροθεραπεία συνδυάζονται με τον κλασσικό βελονισμό και όπου είναι δυνατό, τον αντικαθιστούν. Ακολουθούν τις ίδιες αρχές της Κινέζικής Ιατρικής και Ωτοθεραπείας αποτελώντας ισχυρά εργαλεία που βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Η Ηλεκτροθεραπεία και η Laserθεραπεία πολλές φορές χρησιμοποιούνται σε επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης. Αυτές οι συνεδρίες είναι σύντομες και γίνονται μετά το πέρας της βασικής Θεραπείας ως αναμνηστικές για την διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Είναι ιδανικές για όσους κάνουν αντικαπνιστική αγωγή για να φρεσκάρουν το αποτέλεσμα και να προσφέρουν παραπάνω αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον πρώην καπνιστή, όταν αυτός δέχεται προκλήσεις από το περιβάλλον του. Οι συνεδρίες συντήρησης θωρακίζουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα κάθε περίπτωσης που έχει ιαθεί και συνδυάζονται συχνά με την μέθοδο του φαρμακοβελονισμού.